Een beetje spannend vindt ze het wel. Celine Troost is één van de nieuwe bewoners van woonlocatie De Vyver in Ouddorp. Vanuit het ouderlijk huis in Middelharnis gaat ze op zichzelf en dat betekent dat ze een hoop moet regelen. “Samen met m’n moeder heb ik meubels bij IKEA uitgezocht. Ik krijg een mooie, ruime kamer voor mezelf. Dat is erg fijn, maar ’s avonds in de woonkamer een bakkie met anderen doen lijkt me ook wel heel gezellig.”

Eind november kreeg Celine de sleutel van haar nieuwe appartement in Ouddorp. “Alles is gloednieuw en netjes afgewerkt, dus ik vond het niet nodig om alles zelf te behangen en in een andere kleur te schilderen”, vertelt Celine. “Ik houd sowieso van modern en strak, dus dit past goed bij mij.”

Celine hoeft voortaan alleen nog maar de straat over te steken om bij haar werk op locatie De Vliedberg van Curamare te komen. “Daarnaast werk ik twee dagen in de week bij K-Dootje in Middelharnis. Ik reis met de bus heen en weer.” Ze verwacht dat ze de keuken in haar nieuwe appartement niet zo vaak gaat gebruiken. “Als ik op De Vliedberg werk, eet ik met de ouderen mee op de groep. Thuis warm eten hoeft dan dus niet meer.”

Op jezelf wonen betekent ook dat je zelf boodschappen moet doen. “De supermarkt zit in dezelfde straat als De Vyver. Dat is natuurlijk erg handig. Ik zal nu zelf uit moeten zoeken wat in de aanbieding is. Dat zal wel wennen zijn.”

In haar vrije tijd vindt Celine het leuk om creatief bezig te zijn. “Diamond painting doe ik heel graag. Met een pincet plak je dan kleine steentjes of diamantjes op een canvas”, legt ze uit. “Vergelijkbaar met een mozaïek. Als ik ermee bezig ben vergeet ik de tijd. Een keer zat ik samen met m’n vriend tot twee uur ’s nachts beneden. Het is heel rustgevend.” Ook op haar nieuwe woonplek zal Celine zich niet snel vervelen. “Ik heb al een plaat van Disney en het schip van Pirates of the Caribbean klaarliggen. Daar kan ik wel even mee vooruit, want met één plaat ben je al snel een paar weken zoet.”

Het afgelopen jaar heeft Celine al kennisgemaakt met de bewoners van De Vyver. “Er zijn een paar mensen uit Middelharnis bij die ik ken. En als ik naar m’n vriend ga of met vrienden af wil spreken pak ik de bus. Dat komt vast goed.”