Woonlocatie De Annewas in Sint-Annaland is 22 november overgedragen aan Sjaloom Zorg. De locatie was in handen van Gors, maar deze zorgorganisatie verlaat in 2019 het eiland Tholen. Sjaloom Zorg heeft de locatie daarom overgenomen.

Tijdens het feestje in café An de Slôôve gaf Annewas-bewoner Marco Roggeband bestuurder Henk Brinkman een grote houten sleutel om de overdracht compleet te maken. De cliënten maakten ook alvast kennis met het nieuwe team begeleiders.

De cliënten zijn blij dat ze in Sint-Annaland kunnen blijven wonen. In eerste instantie in het pand van De Annewas. Volgend jaar verhuizen ze mee naar de nieuwbouw van Sjaloom Zorg in Sint Annaland, een woonzorgcomplex met zo’n 48 appartementen.

Marco

“Ik ken Sjaloom Zorg goed, want ik werk al twee jaar bij Perk & Bos in Poortvliet. Op woensdag ben ik vrij, dan help ik wel eens bij een boer. Acht jaar lang heb ik in een huurhuis in Sint-Annaland gewoond en kreeg daar ambulante begeleiding. Toen er dit jaar een appartement in de Annewas vrijkwam ben ik hier naartoe verhuisd. Komend jaar krijg ik, als de bouw klaar is, weer een nieuw huis. Ik kijk er naar uit!”

Mia

“Om de week kook ik op woensdag voor de groep. De laatste keer heb ik andijviestamppot gemaakt. Koken is mijn grote hobby. Mijn oma heeft mij het geleerd. De recepten haal ik uit een tijdschrift van de supermarkt. Ik werk bij lunchroom De Vlinderbloem in Tholen. Daar maken we ook vaak lekkere dingen. Het feestje in An de Slôôve was erg leuk, maar ik vind het wel jammer dat sommige begeleiders weggaan. Toen ik het hoorde moest ik erg huilen.”

Bram

“Op mijn kamer hangen drie Spaanse waaiers. Twee ervan zijn van mijn moeder geweest, die zijn heel speciaal voor mij. Ik hoop dan ook dat er in de nieuwbouw genoeg ruimte is om ze op te hangen. Mijn papegaai gaat natuurlijk ook mee. Hij maakt soms heel veel herrie en herhaalt vaak dat ‘tie honger heeft, maar ik wil ‘m niet graag missen! Voor de overdracht had ik speciaal mijn nette pak aangetrokken. Ik vind dat dat hoort bij zo’n speciale gelegenheid.”

Arina

“Al tien jaar woon ik hier in De Annewas, dus ik zie er wel een beetje tegenop om te verhuizen. Gelukkig heb ik nog even tijd om te wennen aan het idee. De overdracht in An de Slôôve was erg leuk. We kregen allemaal een gebakje en drankje. We hadden speciaal voor de gelegenheid een receptieboek gekocht, maar dat waren we vergeten mee te nemen. Iedereen heeft toen maar op een los briefje zijn naam geschreven.”