Voor Karin Kaslander (54) uit Middelharnis begint 2020 wel heel bijzonder. 13 januari volgt zij Christina Wolfert op als regiomanager in regio A. De laatste drie jaar werkte zij als hoofd Flexbureau en hoofd afdeling participatie bij een zorginstelling in Roosendaal. “Een andere kant van de zorg, veel geleerd maar ik miste het cliëntcontact en de samenwerking met teams op de werkvloer. Dáár zit mijn passie.”

Als zeventienjarige besloot zij – samen met haar nichtjes – de zorg in te gaan. Ze verhuisde voor haar werk bij Hernesseroord van Oude Tonge naar Middelharnis. “Ik wist toen niet precies waar ik voor koos, maar spijt heb ik nooit gehad. Zorgen voor mensen is prachtig. Het was ook een tijd waarin bijna alles kon. Je hoefde geen rekening te houden met een budget. Ik ben nog nooit zo vaak naar de Efteling geweest. Dat kan tegenwoordig niet meer. Begrijpelijk, maar het was wel erg mooi om mee te mogen maken.”

Karin groeide van begeleider, naar groepshoofd, naar teamleider en manager zorg. Ook toen zij moeder werd van twee kinderen, bleef zij werkzaam bij Hernesseroord. “Ik denk ook dat ik een leukere moeder was, juist ómdat ik bleef werken. Je hebt automatisch afwisseling. Al moet je wel letten op een goede balans tussen werk en privé”, blikt zij terug. Door de jaren heen bleef zij opleidingen en cursussen volgen. Een bewuste keuze. “Je moet mee kunnen gaan in ontwikkelingen. Zo leer je veel. Daardoor voorkom je ook dat je verrast wordt. Als regiomanager is een helikopterview belangrijk. Als je zaken ziet aankomen, kan je er snel op handelen.”

De nieuwe regiomanager beseft dat zij een dyna-mische functie aangaat. “Dat vind ik ook leuk, ik hou van snel schakelen in situaties. Bij Zuidwester (Hernesseroord) was ik manager van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, altijd dynamiek”, vertelt Karin met een glimlach. De christelijke identiteit en de doelstellingen van Sjaloom Zorg sluiten goed bij haar aan. “Ik ben zelf Nederlands Hervormd opgegroeid. Vooral de visie dat alle mensen gelijk zijn, vind ik erg mooi en past bij mij. Natuurlijk moet ik de organisatie nog beter leren kennen. Daarbij ga ik zeker niet aan de zijlijn staan. Ik wil graag meedenken, meegenomen worden in waarom beslissingen genomen worden en ook medewerkers daarin meenemen. Ik ga graag zo snel mogelijk persoonlijk kennis maken op de locaties, zodat mensen weten wie ik ben. Maar tot nu toe kan ik zeggen: de jas van Sjaloom Zorg, die past mij wel.”