Vanaf 1 september gaat Jeanique Hamelink aan de slag als regiomanager voor woonlocatie Vlinderduin in Burgh-Haamstede en een nieuwe locatie voor dagbesteding in Dirksland. “Eerder heb ik als locatiehoofd in de kinderopvang gewerkt. Organiseren en begeleiden vind ik ontzettend leuk om te doen!”, vertelt ze enthousiast. “Door deze nieuwe functie breng ik de theorie die ik tijdens mijn studie Management in de Zorg leer, gelijk in praktijk.”

De reacties op de nieuwe functie van Jeanique zijn positief. “Erg leuk dat ik zo enthousiast word verwelkomd”, vindt ze. “Op dit moment werk ik als activiteitenbegeleider bij Lunchroom Victoria in Zierikzee, sinds een paar jaar onderdeel van Sjaloom Zorg. Op die manier heb ik de organisatie goed leren kennen. Afgelopen najaar ben ik met mijn studie gestart met het idee om binnen enkele jaren op een leidinggevende positie te starten. Wat dat betreft gaat het nu allemaal wel erg snel, maar het is een ontzettend mooie kans die ik niet graag wil laten schieten.”

Ver van huis deed Jeanique al eens ervaring op in het managen van een locatie. “Vóór mijn functie als locatiehoofd bij een kinderopvang, heb ik een jaar lang in Bolivia gewerkt”, blikt ze terug. “Samen met goede vrienden van mijn ouders hielp ik daar mee aan de opstart van een kinderdagverblijf en schooltje. Ik heb er enorm veel van geleerd, ook al gaat het er daar qua werkwijze heel anders dan in Nederland aan toe. Het is heel bureaucratisch. Het heeft mij leren ontdekken dat ik het leuk vind om dingen te regelen en op te starten.”

De cliënten op de dagbesteding moeten nog wel even wennen aan het idee dat ze hun begeleider moeten gaan missen. “Het scheelt dat ik in Zierikzee woon, dus ik heb ze beloofd om regelmatig eventjes langs te komen. Verschillende van hen wonen op Vlinderduin, die ga ik sowieso regelmatig zien.” De nieuwe functie is geen 9-tot-5-baan. “Mijn werk bij Lunchroom Victoria is wat dat betreft redelijk voorspelbaar”, knikt de aanstaande regiomanager, “maar ik ben flexibel en kan mijn werk als regiomanager zelf gaan indelen. Dat maakt het leuk: ik ga veel verschillende mensen spreken, hen motiveren en dingen organiseren. Samen maken we ons sterk om het beste uit cliënten te halen, zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Werken aan een stijgende lijn: daar haal ik energie uit!”