Veel mensen halen voldoening uit hun werk. Voor Corine van der Mast was dat lange tijd niet zo. “Lange tijd ging ik met tegenzin naar m’n werk”, blikt ze terug. “In 2012 raakte ik overspannen en kwam op De Mèkkerstee in Ouddorp terecht.” Daar vond ze de weg terug naar regulier werk. Inmiddels heeft ze de draai in haar huidige baan als assistent administratief medewerker op het hoofdkantoor van Sjaloom Zorg helemaal gevonden.

“Ik neem de telefoon aan, verwerk de post en maak afspraken”, vertelt Corine over haar werkzaamheden. “Tijdens vergaderingen verzorg ik de koffie en bestel gebak. Bij een verjaardag verzorg ik een bloemetje en verstuur een kaartje. Als ik bepaald werk niet zie zitten kan ik dat goed aangeven. Hierdoor ben ik veel minder gespannen en houd ik het ook goed vol.”

Werkplezier

Corine werkte jarenlang als assistente op de ziekenhuispoli en bij de huisarts en bloedbank. “Ik vond het lastig om tussen de dokter en de patiënt in te staan en advies te geven. Altijd ging ik met spanning en onzekerheid naar mijn werk toe. Dat kostte heel veel energie. Op De Mèkkerstee heb ik mijn zelfvertrouwen opgebouwd en ontdekt dat werken ook leuk kan zijn. Daar kwamen mensen juist naar mij toe voor hulp. Het gevoel dat je iets kan toevoegen; daar knapte ik zo van op!”

Nieuwe uitdaging

Na haar tijd als deelnemer werkte Corine een aantal jaar als vrijwilliger bij de geitenboerderij in Ouddorp. Toen ze aangaf graag een betaalde baan te willen hebben, kon ze via één van de regiomanagers aan de slag op het Sjaloom Zorg-hoofdkantoor aan de Watertoren in Dirksland. Tegenwoordig is ze hier twee ochtenden per week te vinden. Daarnaast ging ze een nieuwe uitdaging aan: die van medewerker wonen en welzijn op een woonlocatie van Curamare in het kader van het zogenaamde ‘4 ogen project’. “Ik heb er lang over nagedacht of dit een goed idee zou zijn, maar het bevalt tot nu toe heel goed. In deze functie sta je naast de verzorgende op een woongroep met dementerende ouderen. Samen met de ouderen lees ik de krant of we schillen de aardappels, zingen liedjes of kijken tv. De verzorgende heeft hier geen tijd voor. Hoe vaker ik de mensen zie, hoe meer vertrouwd ze aan me raken. Je bouwt echt een band met ze op; dat is heel mooi om mee te maken.”

Op De Mèkkerstee leerde Corine haar grenzen aan te geven. “Ik vind het heel bijzonder dat Sjaloom Zorg mij de kans gaf om op het hoofdkantoor te gaan werken. De sfeer die hier hangt is erg plezierig. Kleine complimentjes zoals ‘jij weet hoe ik mijn koffie drink’ geven mij de bevestiging dat ik goed bezig ben. Daar haal ik energie uit.”