Zondag 6 december was een bijzondere dag voor Marian van Schaften. Zij vierde deze dag met de andere bewoners van Molenzicht haar 52e verjaardag. Eén stuk taart werd daarbij uiteraard gereserveerd voor Jannie Hameete. Al jaren vormt zij één keer in de maand een gastgezin voor Marian: “Het klikte meteen, Jannie is een echte vriendin.”

Het tweetal heeft al vele uitjes gemaakt, vooral winkelen in een stad is een favoriete bezigheid. “Een keer in de maand haalt Jannie mij ‘s vrijdags op en dan gaan we op pad”, vertelt Marian. Ook in de aankomende kerstvakantie staat er een uitstapje gepland. “Ik mag zelf altijd bedenken wat we gaan doen. Ik denk dat we dan naar Zierikzee gaan. Dat lijkt me wel weer leuk, een beetje rondkijken daar. We zijn er al vaker geweest. Dan gaan we winkelen, een kopje koffie drinken en wat eten. Onze uitstapjes zijn heel leuk en ik kijk er altijd naar uit. Jannie is belangrijk, ze is goed voor mij.” Ook rondkijken en genieten in het nabijgelegen tuincentrum doet Marian als bloemenliefhebster graag. “En we gaan ook wel eens naar de Action. Daar heb ik ook de wol gekocht voor mijn beddensprei die ik nu aan het breien ben. Er gaat heel wat tijd in zitten, maar hij wordt wel mooi. Allemaal dankzij Jannie.”

Boodschappen

Met Jannie als ‘gastgezin’ maakt zij leuke uitjes. Voor huishoudelijke taken krijgt Marian ondersteuning van Nella van der Sloot. “Zij is de buurvrouw van mijn moeder en maakt bij haar schoon. Samen maken wij ook één keer per maand op maandag mijn appartement grondig schoon. Natuurlijk doe ik wat alleen. Er staat nu ook een was te draaien. Met Nella ga ik soms ook boodschappen doen, bij de supermarkt. Maar dat is toch heel anders dan de uitjes met Jannie, daar kan niemand tegenop!”