Een spelletje doen, een boottocht maken, een concert bijwonen. Er zijn veel dingen die de cliënten van Sjaloom Zorg door hun beperking niet zomaar kunnen. Stichting Vrienden van Sjaloom Zorg (kortweg: Stichting Vrienden) trakteert hen op extraatjes, zodat zij – op hun eigen manier – alles uit het leven kunnen halen. Lukt zelf fietsen niet? Op een duofiets beleef je evenveel lol!

Stichting Vrienden

Stichting Vrienden maakt al vele jaren bijzondere wensen binnen Sjaloom Zorg mogelijk, die vanuit het reguliere budget niet bekostigd kunnen worden. Een nieuwe piano voor het Sjaloomkoor, een tafeltennistafel, een excursie. Het zijn stuk voor stuk initiatieven die het welzijn van mensen met een beperking bevorderen. Echter, dit soort extraatjes zijn enkel mogelijk door donaties, fondsenwerving en giften. Stichting Vrienden probeert zelf op diverse manieren geld in te zamelen, onder meer door het organiseren van concerten en rommelmarkten. De netto-opbrengst wordt gebruikt om aanvragen uit de woonvoorzieningen in te willigen. Denk daarbij aan een duofiets, een hometrainer of tuinmeubelen.

Kijk voor de laatste acties van Stichting Vrienden op hun Facebookpagina.

Lees hier alles over ons beleidsplan.

ANBI-instelling

Cliënten en medewerkers van Sjaloom Zorg leggen hun specifieke wens voor aan het bestuur van Stichting Vrienden. Zij bepaalt welke projecten gehonoreerd worden. Hoe meer geld de stichting ter beschikking heeft, des te meer wensen zij in vervulling kan laten gaan. Voor grotere projecten, zoals de aanleg van een balkon en de aanschaf van een personenbus, is hulp van derden nodig; úw hulp. Met uw financiële steun kunnen de cliënten onder andere meedoen aan activiteiten die voor mensen zonder beperking zo gewoon zijn. Een bijdrage leveren kan op verschillende manieren. Zo kunt u een eenmalige schenking doen of donateur worden voor een jaar. Als donateur ontvangt u regelmatig informatie over de activiteiten van de stichting. Daarnaast kunt u Stichting Vrienden laten opnemen in uw testament (legaat of erfstelling). Als ANBI-instelling is Stichting Vrienden vrijgesteld van successierechten. Wilt u meer vrijblijvende informatie over nalatenschap of andere donatiemogelijkheden aan de stichting, neem dan contact op met het hoofdkantoor van Stichting Sjaloom Zorg.

Klik hier voor de gegevens omtrent de publicatieplicht Anbi algemeen.

Vrienden van Sjaloom Zorg