Stichting Vrienden van Sjaloom trakteerde alle bewoners van Sjaloom Zorg onlangs op een smakelijk en gezond smulpakket. De stichting, die altijd leuke extraatjes voor cliënten bekostigd, blies vorig jaar 25 kaarsjes uit. Het jubileum op gepaste wijze vieren was helaas niet mogelijk vanwege de coronacrisis.

De stichting wilde de feestelijke mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan en zocht daarom naar mogelijkheden om hier alsnog aandacht aan te besteden. Dat gebeurt nu onder de creatieve noemer ’26-jarig bestaan’. Omdat we nog steeds niet van het virus verlost zijn en er strenge maatregelen gelden, is gekozen voor een ludieke verlate verjaardagsactie.

De bewoners van onze woonlocaties ontvingen allemaal een gezond feestpakket. Op ATC Scheldestromen in Kapelle werden de kaarten gemaakt en de pakketten samengesteld. Vervoerder J.J. Ardon Transport zorgde ervoor dat de attenties op de woonlocaties konden worden afgegeven. Die pakketjes werden met een grote glimlach in ontvangst genomen. Ook de cliënten van de dagbestedingslocaties van Sjaloom Zorg kunnen binnenkort een traktatie tegemoet zien.

Stichting Vrienden maakt bijzondere wensen binnen Sjaloom Zorg mogelijk, die vanuit het reguliere budget niet bekostigd kunnen worden. De stichting probeert zelf op diverse manieren geld in te zamelen, onder meer door het organiseren van concerten en rommelmarkten. De netto-opbrengst wordt gebruikt om aanvragen uit de woonvoorzieningen in te willigen. Denk daarbij aan een duofiets, een hometrainer of tuinmeubelen.