De deelnemers van dagbesteding De Waaje in Sint-Annaland bakten er dit voorjaar driftig op los om geld in te zamelen voor Oekraïne. De koekjesactie was een groot succes met een totale opbrengst van 550 euro. Vanmiddag nam de groep Oekraïense vluchtelingen die momenteel in de Sint-Annalandse Annewas wonen, juichend en dankbaar de symbolische cheque in ontvangst.
 
Van het geld wordt deze week nog een nieuwe wasmachine/droger aangeschaft, belooft civiel technisch medewerker en coördinator Oekraïense vluchtelingen van de gemeente Tholen Robert van ’t Hof. “De wasmachine die wij hadden, is pas kapot gegaan”, legt Olga, woordvoerster van de Oekraïense vluchtelingen, uit. “Dat komt, omdat zoveel mensen met kleine kinderen hier nu wonen en er dus veel gewassen wordt.” De vluchtelingen kunnen nu snel weer gebruik maken van een wasmachine.
 
Veel deelnemers van De Waaje waren voor de overhandiging meegekomen naar de Annewas. Deze locatie werd voorheen gehuurd door Sjaloom Zorg. Totdat de nieuwe woonlocatie De Kaoie aan De Havenweg werd geopend. Voor twee deelnemers was het dan ook een emotioneel bezoekje aan hun ‘oude thuis’. Maar ze zijn blij dat nu de vluchtelingen uit Oekräine onderdak vinden in hun oude Annewas.