Een vernieuwde kringloopwinkel prijkt op het terrein van ATC Scheldestromen in Kapelle. Donderdag 25 oktober werd Noppes officieel heropend door een deelnemer en de Raad van Bestuur  van Sjaloom Zorg. Deelnemers en betrokken vrijwilligers hadden met verschillende acties geld ingezameld om een renovatie te realiseren. En die opknapbeurt was hard nodig, stelt een van de deelnemers: “Het regende net zo hard binnen als buiten.”

Jarenlang was Noppes in de zomer een leuke winkel om rond te snuffelen. De tot winkel omgebouwde kas vertoonde echter wat scheurtjes, waardoor het in periodes van regen en kou niet bepaald aangenaam was; meubels regenden nat, boeken en kleding werden vochtig.

In actie

Twee jaar geleden besloten deelnemers en vrijwilligers in actie te komen, gesteund door lokale ondernemers die Sjaloom Zorg een warm hart toedragen. In januari werd zelfs een concert georganiseerd, waarvan de opbrengst naar de nieuwe kringloopwinkel ging. Ook Stichting Vrienden van Sjaloom zorg zetten hun schouders onder het initiatief. Al deze inzet resulteerde in een knus winkelpand dat donderdag heropend kon worden.

Vinder

De openingshandeling bestond uit het oplaten van een grote heliumballon. De vinder van deze ballon kan uitkijken naar een bijzonder vindersloon: een taart van ATC Scheldestromen. Op initiatief van de Cliëntenraad konden aanwezigen na het officiële deel een rondleiding krijgen door de kringloopwinkel en de verschillende afdelingen van het arbeidstrainingscentrum.

Eigen Werk

Naast de heropening van Noppes was er donderdag nog een mijlpaal te vieren: de lancering van Eigen Werk. Deze productenlijn wordt vervaardigd door de cliënten van ATC Scheldestromen. Achter ieder eigen gemaakt Zeeuws product zit een arbeids-leerproces voor de cliënten. Dat is ook de doelstelling van het trainingscentrum: cliënten stimuleren om zich te richten op hun mogelijkheden en deze te ontwikkelen, zodat zij kunnen participeren in de samenleving. De producten zijn vanaf heden verkrijgbaar in de kringloopwinkel.