Sandra van Putten zwaait sinds februari de voorzittershamer van de Centrale Medezeggenschapraad (CMR). Een nevenfunctie waar ze zich in wil bijten. “Als CMR zijn wij de verbindende schakel tussen de cliënten en het bestuur van Sjaloom Zorg. In onze beslissingen proberen we steeds te bedenken wat voor cliënten het beste is”, vat ze haar nieuwe taak samen. “Oplossingen zoeken; daar houd ik wel van.”

In het dagelijkse leven is Sandra bedrijfscontactfunctionaris bij gemeente Hoeksche Waard. “Ik ben de schakel tussen bedrijven en de gemeente”, legt ze uit. “Zo heb ik meegewerkt aan het oprichten van een ondernemersvereniging en meegedacht over de verduurzaming van het bedrijventerrein. Ik verbind ondernemers met elkaar en faciliteer waar nodig, zodat ze goed kunnen werken. De expertise die ik nodig heb voor mijn dagelijkse werk kan ik in mijn functie voor de CMR goed toepassen.” Daarnaast maakt ze handig gebruik van de ervaring die ze opdeed in de OR van een eerdere werkgever. “Door de jaren heen heb ik diverse bestuursfuncties uitgevoerd. Om te beginnen bij de Plattelandsjongeren. Daarna onder andere in een ondernemersvereniging, de ruitervereniging, jaarmarktcommissie en zendingscommissie van de kerk”, somt ze op. “Momenteel ben ik actief in het bestuur van Deltawind. Deze functie is dus niet nieuw voor me.”

Voor de meeste cliënten is Sandra een nieuw gezicht binnen de organisatie, al zullen enkelen haar misschien al wel kennen. “Ik heb geen familie die bij Sjaloom Zorg woont. Dat was trouwens ook een vereiste voor deze functie. Doordat ik onafhankelijk ben kijk ik anders naar de organisatie. Ik kan me voorstellen dat die verhouding toch anders is dan als het om je kind, broer of zus gaat.” Sandra is haar hele leven al actief in de paardensport. Op de manage kwam ze ook cliënten van Sjaloom Zorg tegen. “In het verleden heb ik paardrijles aan cliënten gegeven”, blikt ze terug. “Dat was heel leuk om te doen. De reacties die je van mensen krijgt; daar krijg je echt energie van!” Sandra was jarenlang actief in de paardensport. “Vroeger was ik er bijna dagelijks mee bezig. Ik reed dressuur en trainde vijf keer per week. Nu is paardrijden meer een hobby dan sport. Nodessa is nu 24 jaar, dus zij is geen wedstrijdpaard meer. Dagelijks ga ik naar haar toe om haar te verzorgen. Regelmatig maken we een ontspannen ritje of ik longeer haar. Bewegen is belangrijk op haar leeftijd. Ik houd van afwisseling, dus naast mijn paard houd ik me tegenwoordig ook met andere hobby’s bezig.”

Om Sjaloom Zorg beter te leren kennen, bezoekt Sandra de komende tijd de verschillende locaties. “Iedere woonlocatie heeft een lokale medezeggenschapsraad. Als er iets is kunnen cliënten altijd daar aankloppen. Mocht er iets zijn dat in de hele organisatie aandacht nodig heeft, dan nemen de lokale afgevaardigden dat mee naar ons centrale overleg. We komen graag voor de cliënten in actie, maar dan hebben we wel input nodig.”