Na een voorbereidingstijd van een jaar is het zover. Sjaloom Zorg gaat beginnen met E-learning. En wel met de voorbehouden en risicovolle handelingen, zoals het toedienen van insuline.

E-learning

Al geruime tijd zijn de mensen vanuit het zorgteam die de theoretische lessen gaven uit dienst en werken nu bij CuraMare.Het was dan ook een uitdaging om trainers te vinden die les konden geven in de voorbehouden en risicovolle handelingen. CuraMare is al een aantal jaren bekend met E-learning. Wilma van der Welle, de drijvende kracht voor Sjaloom Zorg achter het leerportaal, zag een mogelijkheid voor Sjaloom Zorg om dit ook te gaan invoeren.

Starten

Er werd een voorstel richting de Raad van Bestuur gedaan en na enig wikken en wegen en besprekingen met de ondernemingsraad is het besluit genomen: Sjaloom Zorg gaat starten met E-learning. Alle handelingen zijn geïnventariseerd aan de hand van het aftekenboekje 2017. Wijzigingen zijn meegenomen en op dit moment is Wilma bezig alles in te richten voor de start. De meeste modules waren al bij CuraMare bekend. Een klein aantal hebben we voor Sjaloom Zorg moeten aanschaffen.

Speelse uitleg

Zelf heb ik kennis gemaakt met de modules en ik moet zeggen: het ziet er goed uit! Alle modules zijn gebaseerd op de Vilans protocollen.Het wordt op een speelse manier uitgelegd met allerlei visuele beelden. Door de ICT is er een actieknop op extranet geplaatst, zodat het geen zoeken wordt, maar men direct aan de slag kan.

De vijf voordelen

De 5 Voordelen van E-learning op een rijtje:

  • Altijd up-to-date, bevoegd en bekwaam
  • Maken op een tijdstip dat je het beste uitkomt
  • Per module krijg je 2 uur tijd van de organisatie
  • Is snel inzichtelijk in het leerportaal
  • Behaalde modules zijn 3 jaar geldig

Instructiedag

Op 23 januari is er gelegenheid om te kijken hoe E-learning werkt. Die dag worden er op drie tijdstippen een instructie gegeven. De instructie zal ong. 1,5 uur duren. Medewerkers kunnen zich hier voor opgeven via het leerportaal.

Wij zijn blij dat het proces nu zo ver is dat het bijna kan starten. We hopen en verwachten dat jullie na de kennismaking met E-learning net zo blij zullen zijn.