Afgelopen dinsdag werd op woonzorglocatie Bestenwaerd een kunstwerk in ontvangst genomen. Het is een geschenk van Stichting Zorgpersoneel Goeree-Overflakkee Bedankt. Meerdere woonzorglocaties op het eiland hebben eenzelfde schilderij ontvangen. Op locatie Bestenwaerd werd het in het bijzijn van burgemeester Ada Grootenboer overhandigd aan zorgmedewerkers van CuraMare en Sjaloom Zorg.

“Dit soort initiatieven doen ons goed,” en “mooi dat er aan ons gedacht wordt”, reageren Debora Zoutman, verzorgende CuraMare en Connie van Dam, zorgkundig coach Sjaloom Zorg. “De coronaperiode was zwaar maar we hebben het met elkaar, dankzij goede gesprekken en fijne collega’s, een plekje kunnen geven. Het schilderij is heel mooi gemaakt met die vuurtoren in de verte als baken,” gaat Deborah verder. Connie vult aan: “Het schilderij straalt kracht uit, een mooie bemoediging voor ons en onze bewoners”.

Geen zee te hoog

Kunstenares Yvonne Broeren uit Ouddorp maakte het schilderij dat het licht symboliseert dat volgt op de donkere periode die velen hebben doorgemaakt tijdens de coronaperiode. Ze gaf het schilderij de titel ‘Geen zee is ons te hoog’. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman vindt het een mooie gedachte dat het schilderij ‘Geen zee is ons te hoog’ nu niet alleen in het ziekenhuis hangt, maar ook op verschillende woonzorglocaties op Goeree-Overflakkee. “Een mooi gebaar van de stichting Zorgpersoneel Goeree-Overflakkee Bedankt om ook daar het zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet tijdens de coronapandemie”, aldus de burgemeester. “Het beeld van de zee, duinen en de vuurtoren als baken spreekt, zo denk ik, alle inwoners van Goeree-Overflakkee aan. Zeker onze oudere generatie zal herinneringen hebben aan een vuurtoren als licht in de duisternis. Dat is wat het schilderij ook symboliseert: het licht dat volgt op de donkere periode. Ik hoop dat het schilderij voor zowel inwoners als zorgpersoneel inspiratie, troost of rust zal geven. Dat is het mooie van kunst: iedereen haalt er wat anders uit.”