Kunstenares Els van der Meijden uit Oud-Vossemeer had gisteren (maandag 23 januari) een bijzonder cadeau voor de bewoners van De Kaoie. Zij overhandigde op de woonlocatie in Sint-Annaland het schilderij dat zij gemaakt had van bewoner Hans. Op haar route richting de supermarkt werd ze eens geraakt door het serene plaatje van hem op de schommel. Ze vond het contrast met de haastige ‘buitenwereld’ zo mooi, dat de kunstenares er een schilderij van maakte. Hans zelf herkende zichzelf meteen op het kleurvolle schilderij dat voortaan in de gang bij de entree schittert.

“Voor mijn boodschappen rijd ik altijd naar Sint-Annaland en op een gegeven moment viel die meneer op de schommel me op”, vertelt kunstenares Els van der Meijden. “Helemaal in zijn eigen wereld zat hij daar heen en weer te gaan met een kinderwagen voor hem geparkeerd. Hij maakte zich druk om niets en niemand. En dan op de achtergrond de grote letters van de Jumbo, daar waar mensen gehaast hun boodschappen gaan doen op hun vaak toch al drukke dag. Dat contrast vond ik zo mooi, dat ik het vast wilde leggen. Twee werelden op een doek. Daarom heb ik het schilderij ook ‘Twee Werelden’ genoemd.”

Een paar weken lang was de kunstenares bezig om het beeld dat ze in haar hoofd had opgeslagen over te brengen op het schildersdoek. Met acrylverf heeft ze er een kleurrijk schilderij van gemaakt. Dit schilderij hing de afgelopen maanden op een mooie plek in de Jumbo in Sint-Annaland. Nu krijgt het een ereplaats in De Kaoie. “Ik heb op de Kunstacademie in ’s-Hertogenbosch gezeten en ben altijd blijven schilderen. Het is onderdeel van mijn leven. Ik word er gelukkig van.”