De gemeente Goeree-Overflakkee gaat samen met Sjaloom Zorg aan de slag in het centrum van Middelharnis. Vanaf 1 januari start er vanuit de Participatiewet een pilot, waarbij klanten van de gemeente meegaan met de tuinploeg van Perk & Bos om het centrumgebied extra te onderhouden. Afgelopen vrijdag overhandigde burgemeester Ada Grootenboer, bij de opening van de schaatsbaan bij het Diekhuusplein, alvast symbolisch de gele hesjes aan de deelnemers.

“Het onderhoudsteam gaat vanaf het nieuwe jaar het centrum schoonmaken. Zij letten onder andere op zwerfvuil en het schoonmaken van het straatmeubilair. Stichting Sjaloom Zorg verzorgt hierbij de begeleiding van het serviceteam. Alle waardering voor dit prachtige initiatief”, aldus de burgemeester.

Ontwikkelen

De deelnemers krijgen tijdens de pilot onder meer begeleiding op het gebied van het aanleren van een arbeidsritme en sociale activering. De werkzaamheden dienen als middel om de individueel gestelde doelen van de klanten te behalen. Ontwikkelen en toeleiding naar werk staat bij het project centraal.