CBS Eben Haëzer uit Goedereede-Havenhoofd deed vrijdag samen met woonlocatie De Vyver uit Ouddorp mee aan de Nationale Pannenkoekdag. Het evenement kon vorig jaar niet doorgaan, maar kreeg dit keer een coronaveilig alternatief. Terwijl diverse zorginstellingen vrijdag 19 maart zelf de kookplaten aanzetten, knutselden kinderen placemats en verzorgden digitale presentaties voor de deelnemers. Zo werd alsnog de verbinding met elkaar gezocht.

Bij De Vyver ging het beslag om 16.00 uur de pan in. Deze woonlocatie van Sjaloom Zorg was benaderd door CBS Eben Haëzer om mee te doen aan het smakelijke evenement. “We doen ieder jaar mee in het kader van goed burgerschap”, legt schooldirectrice Jos Koopman uit. “Normaal worden daarbij ouderenorganisaties benaderd. Een aantal leden van ons team heeft verbinding met De Vyver. Zij stelden voor om deze bewoners met een beperking te verrassen tijdens de pannenkoekdag.” De basisschool kreeg daarvoor toestemming van de landelijke organisatie, die het initiatief toejuichte.

Twee leerkrachten verzorgden op De Vyver een pannenkoekfeest, dat werd aangekleed met knutselwerk uit groep 3, 4 en 5. Tegelijkertijd werd op school ook aandacht besteed aan de Nationale Pannenkoekdag. “Vorig jaar werd het evenement geannuleerd. De kinderen uit groep 6 zouden toen gaan bakken. Zij wilden dat alsnog doen. Daarom bakken zij dit jaar voor de andere kinderen van de school. Zo hielden we nu op twee plekken een gezellig pannenkoekfeestje.” Op de bassischool is tot slot nóg een actie verbonden aan het bakmoment. Er wordt geld ingezameld voor ons adoptiekind van Woord en Daad. “Daar zullen wij in onze Paasviering nogmaals bij stilstaan”, aldus Koopman.