Even er helemaal uit zijn, tijd om te lachen, spelletjes doen, lekker verwend worden. Buiten zijn! Dat was het idee. En zo gezegd, zo gedaan! Dankzij elf vrijwilligers konden acht bewoners van Stichting Sjaloom Zorg de Westplaat uit Sommelsdijk onlangs een onbezorgd dagje op boerderij ‘Sta op en Schitter!’ meemaken.

Ze hebben heerlijk genoten van het stralende weer en de buitenlucht. De dag begon met het zingen van oud-Hollandse liedjes, waardoor de gezellige sfeer er gelijk in zat. De paarden werden geborsteld en sommigen hebben zelfs een stukje met een van de paarden gelopen. Ook de gehuurde Zeeuwse spellen, brachten veel plezier: vissen in het net gooien, de bolusbaan (sjoelen) was favoriet en het blik werpen bij de drinkpoel in de wei gaf ook veel. vermaak. Een van de bewoners wilde telkens weer koe melken en was hier nog goed in ook! Weer een ander zei met een tevreden grijns: “Het is hier zo lekker rustig.” En last but not least: de bewoners werden verrast met mega-pannenkoeken die Peter Fenter als vrijwilliger/professionele kok voor hen gebakken heeft. Ze waren om te smullen!

Aanleiding

Hoe komen nu deze bewoners uit Goeree-Overflakkee op een Zeeuwse boerderij terecht? Vorig jaar bestond de Westplaat van St. Sjaloom Zorg 10 jaar. Hier wonen mensen met een beperking en Angela Dekker uit Haamstede werkt hier als oproepkracht. Daarnaast heeft ze op haar boerderij haar praktijk voor coaching en counseling, waarbij ze haar paarden inzet. Zij vatte het idee op om de bewoners een feestje te geven op de boerderij. Ze vond meerdere mensen binnen en buiten de organisatie bereid om bij te dragen aan dit feestje. In het najaar zouden de bewoners naar haar boerderij komen, maar werd het geplande feestje weggeblazen door windkracht 8 in de polder. Nu was het alsnog feest, met stralend weer.

Meerdere sponsors uit de regio

Het feestje is mede mogelijk gemaakt door een aantal externe sponsors. Taxibedrijf Donkersloot rekende een vriendenprijsje voor het groepsvervoer, zodat het uitje haalbaar werd. De AH in Burgh-Haamstede sponsorde het feest met allerlei -gezond- lekkers. Vita Event uit Middelburg verhuurde de Zeeuwse spellen voor een zacht prijsje.

Mooie ervaring voor iedereen

De bewoners hebben genoten en de vrijwilligers ook! Voor de bewoners was het heerlijk om er even uit te zijn. In de natuur, lachen met elkaar. Maar ook de vrijwilligers hadden een mooie ervaring: een grote glimlach bij een ander teweeg brengen, geweldig gewoon. Iedereen bracht iets in, bijvoorbeeld: fotograferen, gitaar spelen, pannenkoeken bakken, paarden-kennis, etc. Zo werd het tot een feestelijk geheel. Het was geweldig om te ervaren wat er voor moois mogelijk is als meerdere mensen met hart en ziel voor het goede doel gaan! Vrijwilligers bedankt!

Tekst + foto’s met dank aan Eilanden-Nieuws