Cliënten van ATC Scheldestromen maken wekelijks met veel plezier hippe Zeeuwse lifestyle artikelen voor Leuk Zeeuws. Dat gebeurt ook nog op zeven andere locaties waar mensen met een beperking werken.

Tekst & foto: Ellen De Vriend

“De producten komen blanco bij ons binnen en de cliënten plakken er de transfers op. Dat zijn stickers met de Zeeuwse boer of boerin of de Zeeuwse knoop en het is een heel precies werkje. Alles in zwart, wit en rood,” vertelt activiteitenbegeleidster-coach Rianne Giljam. “We maken al zo’n vier jaar kop en schotels, mokken en schaaltjes die we in glazuur bakken. Zo is het vaatwasbestendig. Nieuw zijn het suikerpotje en de melkkan en het peper- en zoutstel.” Bij Scheldestromen produceren de cliënten ook zeep en etenswaren zoals jam en mosterd, lepeltjes en onderzetters. Ook verzorgen de cliënten inpakwerk.

“Voor de Esther Vergeer Foundation, die zich ervoor inzet dat alle kinderen met een lichamelijke beperking de kans krijgen om ‘gewoon’ te gaan sporten, maken we 1-tjes. Deze bokalen worden uitgereikt aan personen die iets bijzonders voor de Foundation hebben gedaan. Wij maken de 1-tjes met gietklei in een mal, plakken de transfer er op en glazuren en bakken ze.”

ATC Scheldestromen is onderdeel van Sjaloom Zorg en biedt cliënten een arbeidsmatige dagbesteding om hun mogelijkheden te ontwikkelen zodat ze kunnen participeren in de samenleving.

BRON: Scheldepost