Tot 20 mei blijven de externe dagbestedinglocaties van Sjaloom Zorg gesloten. Wij volgen daarmee het advies van de overheid. Of de dagbesteding na 20 mei open kan, kunnen wij op dit moment nog niet zeggen. Op de woonlocaties worden de komende weken dagactiviteiten aangeboden aan onze bewoners.

Er zijn enkele organisaties die mondjesmaat de dagbesteding willen opstarten. Sjaloom Zorg heeft besloten om de komende weken geen vervoer te regelen van een woonvorm naar een van deze dagbestedinglocaties. Zo proberen wij besmetting door het coronavirus op onze woonlocaties te voorkomen.
We hopen natuurlijk dat de dagbesteding eind mei weer open kan. Daarvoor zijn wij nu speciale maatregelen aan het treffen. Zo wordt er plexiglas in busjes gemonteerd, zodat mensen straks zo veilig mogelijk vervoerd kunnen worden.

Maatwerk
Bij sommige bewoners is maatwerk op het gebied van dagbesteding/werk nodig, bijvoorbeeld als zij een arbeidscontract hebben. De regiomanager kijkt per cliënt naar de situatie. Kan er geïsoleerd gewerkt worden? Wat zijn de risico’s? Zo wordt telkens gekeken of het werk onder voorwaarden kan plaatsvinden.

Sjaloom Zorg begrijpt dat het een hele lastige tijd is. Maar blijf zoveel mogelijk thuis en houd je aan de 1,5 meter afstand als je toch naar buiten gaat. Alleen samen kunnen we het virus indammen.