Het overzicht houden en zorgen dat alle zaken doorlopen is Gerdie Schellevis niet vreemd. Ruim 16 jaar werkte ze als regiomanager bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Vanaf april gaat ze in deze functie bij Sjaloom Zorg aan de slag. “Ik heb veel zin in mijn nieuwe functie”, vertelt ze enthousiast. “Het is een hele andere tak van sport dan de bibliotheek, maar dat is juist zo leuk!”

Gerdie was al als vrijwilliger actief op De Westplaat in Sommelsdijk. “Samen met een vriendin heb ik daar een knutselclub opgericht. Eén keer in de drie weken gaan we met de bewoners lekker aan de slag om leuke dingen te maken. Die middagen zijn altijd heel gezellig.” Zestien jaar lang werkte Gerdie bij haar vorige werkgever. “Ik had het wel naar m’n zin hoor, maar ik merkte dat de sleur er een beetje in sloop”, legt ze uit. “Nu draai ik het om. Ik ga in vaste dienst bij Sjaloom Zorg en word vrijwilliger bij de bibliotheek. Want boeken lezen, dat blijf ik graag doen.”

Spin in het web

Het werkgebied van Sjaloom Zorg is opgedeeld in vier verschillende regio’s met elk een of twee regiomanagers. Zij zorgen ervoor dat de dagelijkse gang van zaken z’n gang gaat. In eerste instantie gaat de nieuwe regiomanager aan de slag op woonlocatie De Stove in Sommelsdijk. “Als regiomanager ben je verantwoordelijk voor het contact tussen de organisatie en de achterban”, vertelt Gerdie over haar nieuwe functie. “Je onderhoudt ook contacten met de vrijwilligers en houdt je bezig met de financiële kant van de zorg. Bij eventuele calamiteiten ben je aanspreekpunt. Eigenlijk heb ik met alles wat er in de regio speelt te maken, in mijn geval is dat De Stove,. Het is geen acht tot vijf baan nee, maar dat ben ik wel gewend.”

Kennismaking

De zorg is een relatief nieuw terrein voor Gerdie. “Het is wel stoer dat Sjaloom Zorg het lef genomen heeft om iemand zonder ervaring in de zorg aan te nemen”, vindt ze. “Gelukkig krijg ik volop de kans om mezelf wegwijs te maken in het vakgebied. Ik heb al kennisgemaakt met de cliënten en ook al veel kennismakingsgesprekken gevoerd met de mede-werkers.” De komende maanden kijkt Gerdie met de andere regiomanagers en haar collega’s mee om te zien hoe zij hun werk uitvoeren. “Ik wil graag weten wat het is om een nachtdienst te draaien. Wat komt er dan allemaal op je pad? Ik ben van plan om ook een paar diensten mee te draaien, zodat ik dat zelf kan ervaren.”

Gerdie zal zich de komende tijd niet snel vervelen. Als ze tijd over heeft leest ze graag een boek, breit of haakt ze. “Een vriendin van mij is ook brei-fan. Samen hebben we breicafé Steekje Los in Middelharnis opgericht. Daar bleek echt behoefte aan te zijn. Bij de eerste bijeenkomst kwam 93 man, terwijl we op vijftien deelnemers rekenden!”, blikt ze terug. “Naast het feit dat handwerken erg leuk is, is het een mooie manier om elkaar te ontmoeten. Ik denk dat dat mijn kracht is: ik breng graag mensen bij elkaar.”