Rustig toewerken naar het einde van het jaar is er op De Mèkkerstee in Ouddorp niet bij. De laatste maanden van het jaar is het er juist erg druk. De cliënten doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat alle kerstpakketten op tijd de deur uit kunnen. “Het is in december soms wel een beetje chaotisch”, vindt Anneke Troost. “Gelukkig heb ik twee weken kerstvakantie om lekker uit te rusten.”

De kerstpakketten met streekproducten zijn erg populair weet Anneke. “Mensen vinden de geitenkaas van De Mèkkerstee heel lekker. Ook Kruukplaetjes, Flakkeese koekjes met kaneel, worden veel verkocht.” Anneke maakt kerstpakketten die in de winkel van de geitenboerderij worden verkocht. “Mensen komen naar de winkel toe om een pakket met lekkers uit te zoeken of ze kopen iets via de webshop. Dan wordt het met de post bezorgd”, legt ze uit.

Kees Jelier draagt zijn steentje bij door de dozen dicht te plakken met plakband. “Daar gebruik ik zo’n grote plakbandhouder voor. Het is erg druk. Dit jaar hebben we wel meer dan duizend pakketten gemaakt”, vertelt hij trots. “Helaas kan ik de dozen zelf niet sjouwen. Gelukkig helpt de begeleiding daar bij.” Naast het inpakwerk is Kees druk met zijn werk op de kinderboerderij. “Ik geef de geiten te eten”, legt hij uit. “Ook maak ik de hokken schoon door het vieze strooi eruit te harken. Dat is niet zo’n fris werkje. Eigenlijk zou ik een knijper op mijn neus moeten zetten”, lacht hij.

Het werk op de geitenboerderij bevalt Anneke goed. “Ik werk hier al zestien jaar”, vertelt ze. “Het is heel leuk om zoveel lekkere dingen in te mogen pakken. Af en toe mag ik even proeven. Je moet uiteindelijk wel weten wat je verkoopt.”