Zaterdag 2 april hebben bewoners van Bestenwaerd een Amerikaanse autorit gehad. Vorig jaar werd Judith van Groningen (zorgkundig coach bij Sjaloom Zorg) benaderd door 2 mannen die graag met hun Amerikaanse auto’s rondritten maken en op een gegeven moment besloten hebben om dit met mensen te gaan doen voor met een beperking. Zo is Care for Ride ontstaan.
“De groep was – helaas door een verdrietig sterfgeval op de Elkersweide-groep en corona – kleiner dan verwacht, maar 20 personen hebben toch meegedaan. We zijn om 13.00 uur weggereden van Bestenwaerd, nadat iedereen een petje had gekregen. We hebben een rondrit over Flakkee gemaakt; van Dirksland via Herkingen, Stellendam, Goedereede en Ouddorp. Bij de Brouwersdam zijn we even gestopt om wat te drinken met wat lekkers erbij. Het was ontzettend koud en mede door de harde wind waren er geen zeehondjes te bekennen.”
De stoet was niet heel groot, 9 auto’s, maar toch keken veel mensen op, maakten foto’s en zwaaiden. “Rond 16.00 uur waren we weer terug bij Bestenwaerd. Daar hebben we nog een groepsfoto gemaakt en hebben we afscheid genomen van de chauffeurs die deze middag mogelijk hebben gemaakt. Het was een geslaagde eerste Amerikaanse autorit!”