De bewoners van woonlocatie De Kaoie (Sint-Annaland) zitten momenteel in quarantaine. Deze maatregel is in overleg met de GGD ingezet om verdere coronabesmettingen te voorkomen. In eerste instantie werd de quarantaine beperkt tot de begane grond. Dit gebeurde toen 1 cliënt positief testte op het coronavirus. Bij daaropvolgende testen bleken helaas meer bewoners en medewerkers besmet te zijn. Door als woonlocatie in quarantaine te gaan, wordt verspreiding van het virus tegengegaan.

De positief geteste bewoners en medewerkers zitten in thuisisolatie. Alle cliënten krijgen alternatieve dagbesteding aangeboden en kunnen rekenen op hun vertrouwde begeleiding. Uiteraard betreurt Sjaloom Zorg dat deze besmettingen – ondanks het opvolgen van alle coronaregels – niet voorkomen konden worden. De organisatie wenst de bewoners en medewerkers veel beterschap en sterkte tijdens deze quarantaineperiode.

Andere cliënten en medewerkers van Sjaloom Zorg leven mee met De Kaoie en steken waar mogelijk een hart onder de riem. Zo verzorgde de cateringafdeling van ATC Scheldestromen donderdag al lunchpakketten aan alle bewoners,  trakteerde Perk & Bos vrijdag op snacks en leverde TholenWerkt! fraaie verrassingspakketten.