In De Stove is vanmorgen (woensdag 1 december) brand uitgebroken. De brandweer is uitgerukt en heeft de brand geblust. Alle bewoners zijn ongedeerd gebleven. Een deel van de bewoners is tijdelijk opgevangen op een andere locatie van Sjaloom Zorg. “De schrik zit er goed in”, reageert Raad van Bestuur Keimpe Bak. “Vandaag wordt gebruikt om de situatie te inventariseren. Gelukkig krijgen wij van alle kanten hulp aangeboden; CuraMare heeft al een tijdelijke accommodatie aangeboden en ook woningbouw Oost West Wonen denkt met ons mee. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor.” 

Het vuur brak rond 06.00 uur uit in de kleine gemeenschappelijke ruimte en veroorzaakte veel rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een koffiezetapparaat. Momenteel onderzoekt de brandweer met woningcorporatie  Oost West Wonen de staat van het pand. De focus ligt hierbij op het ventilatiesysteem. Dit moet mogelijk grondig worden schoongemaakt. Wij houden u via onze website graag op de hoogte over het laatste nieuws.

UPDATE 13.33 uur: Alle bewoners zijn inmiddels weer terug op De Stove.

UPDATE 08.58 uur: De brandweer heeft het pand vrijgegeven. Op dit moment wordt het gebouw schoongemaakt (alle roetdeeltjes verwijderd). Hierna kunnen alle bewoners weer terug naar huis keren.