OUDDORP – Er staat iets moois te gebeuren aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Een splinternieuwe dagbestedingslocatie opent 6 januari haar deuren in het pand van Bouwmarkt Ouddorp (voormalige Rabobank). Sjaloom Zorg heeft het keuzeaanbod op de kop van het eiland hiermee verbreed. De Mèkkerstee biedt namelijk al jaren een vertrouwde dagbestedingsplaats waar mensen op het bedrijf kunnen werken. Daarnaast komt Bie Joe. Op beide locaties zijn cliënten en vrijwilligers van harte welkom.


Het merendeel van de deelnemers is afkomstig van De Vyver. De nieuwe woonvoorziening van Sjaloom Zorg die eind november in Ouddorp van start ging. “De cliënten hebben zelf de naam uitgekozen: Bie Joe”, vertelt regiomanager Simone Gogos. “Bie Joe is Flakkees voor ‘bij jou (thuis)’, met een kwinkslag naar het Engelse Be You: wees jezelf.” De dagbestedingslocatie wordt een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd geborgenheid vinden. Iedere werkdag kunnen deelnemers uiteenlopende werkzaamheden verrichten. “Denk daarbij aan creatieve taken, maar ook aan computer- en licht administratief werk. Bovendien gaan we twee dagen per week bakproducten maken voor onder meer de inloop”, somt zij op. Met enkele omringende ondernemers lopen gesprekken om te kijken of cliënten in het kader van arbeidstraining mee kunnen helpen in hun onderneming.

Kringloop en inloop
Naast de dagbestedingsactiviteiten wordt er ook een kleine kringloopwinkel én inloop geopend. De kringloop vormt een mooie kans voor cliënten om winkelvaardigheden aan te leren, ingeleverde spullen op te knappen en te prijzen. “De inloop richt zich vooral op mensen die behoefte hebben aan een kopje koffie en een sociaal moment. We creëren een leeshoek waar mensen bijvoorbeeld ook op hun gemakje een boek kunnen lezen”, legt de regiomanager enthousiast verder uit.

Oproep kringloopspullen
De nieuwe kringloopwinkel kan natuurlijk pas goed van start gaan bij voldoende aanbod. Daarvoor zoekt Sjaloom zorg nog inventaris. Wie spullen wil doneren, kan 16, 17, 18 en 23 december van 08.30 tot 15.30 uur terecht bij Bie Joe aan de Hofdijksweg 20 in Ouddorp. Het gaat daarbij met name om kleine meubels en andere interessante producten. Grote meubels en gebruikte matrassen worden niet aangenomen. “We willen ons echt richten op de kleinere goederen. Een klein meubel dat wat beschadigd is, is geen probleem. Dat kan juist een leuke opknapklus zijn voor een van de deelnemers!”