Op woonvoorziening De Vyver in Ouddorp stond de bewoners vrijdag 24 februari een verrassing te wachten. ’s Middags werden zij namelijk de eigenaar van een splinternieuwe duofiets! Mevrouw Lijnie van der Linde is de initiatiefnemer van dit mooie gebaar. Zij houdt, met behulp van vrijwilligers, al jaren een zaterdagse rommelmarkt in een loods in Ouddorp. De opbrengsten hiervan gaan altijd naar een goed doel.

Zo werden al vele zorginstellingen verrast met een aanschaf waar het reguliere budget niet in voorziet. Deze keer mocht De Vyver zo’n aanschaf doen. De keuze viel al snel op een duofiets, waardoor ook bewoners die niet zelfstandig kunnen of durven fietsen weer lekker in de buitenlucht kunnen bewegen.

Op De Vyver wonen 26 mensen met een licht-verstandelijke, psychiatrische en/of lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Sjaloom Zorg helpt hen op basis van een christelijke levensvisie het beste uit iedere dag te halen en zo zelfstandig mogelijk te wonen. De komst van deze duofiets draagt hier zeker aan bij!
Woonvoorziening De Vyver is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die met de bewoners willen gaan fietsen in de mooie omgeving van Ouddorp. “We hopen dat we hiervoor aanmeldingen krijgen zodat de duofiets volop kan worden benut. Vrijwilligers zijn van harte welkom, ‘De koffie staat klaar”, aldus regiomanager Corrie de Boed.
Wie zich aan wil melden of vragen heeft over vrijwilligerswerk kan bellen met de woonlocatie, telefoon 0187-895330.