Ontmoetingscentrum Caleido – De Rank is een externe dagbestedingslocatie van Sjaloom Zorg in Stellendam

De Rank

Van maandag t/m vrijdag wordt er op De Rank belevingsgerichte dagbesteding geboden aan ouder wordende cliënten die het best floreren in een rustige en voorspelbare omgeving. Een vaste structuur en laagdrempelige creatieve of activerende activiteiten helpen de deelnemers hun cognitieve en motorische vaardigheden op peil te houden. Er wordt gewerkt met een gestructureerd dagprogramma waarbij iedereen bezig is op zijn/haar eigen niveau. Daarnaast worden er ook gezamenlijk activiteiten georganiseerd (kookclub op vrijdag, een wandeling, samen zingen en bewegen of het bakken van iets lekkers).

Een team van enthousiaste vrijwilligers ondersteunt de dagbestedingscoach. Interesse om ook als vrijwilliger aan de slag te gaan? Stuur een email naar Lizette Kersbergen, l.kersbergen@sjaloomzorg.nl

 

Caleido

Op initiatief van de Hervormde gemeente Stellendam (PKN) en Sjaloom Zorg is het diaconale inloopproject Caleide opgezet. Caleido is als inlooplocatie bedoeld voor iedereen uit de samenleving van Stellendam en omgeving die op welke wijze dan ook op zoek is naar ontmoeting, een praatje, een klusje of wellicht zelf een hulpvraag heeft.

Caleido is iedere donderdag geopend tussen 9 en 15 uur. Bij Caleido draait een aantal clienten van Sjaloom Zorg mee in het programma en vindt in deze vertrouwde en beschermde setting rust, een zinvolle dagbesteding en uitbreiding van hun sociale netwerk.

« Terug naar locaties