“God is ontzettend belangrijk. Ik heb veel meegemaakt, maar Hij helpt mij altijd. En al antwoordt God op Zijn tijd, ik voel Zijn steun. Ik werk bij de Webego en heb ook niet-gelovige collega’s. Dat zij anders leven, merk ik vooral als het net zondag is geweest. Dan kom ik echt terug in de ‘wereld’. Ik zeg niet dat niet-gelovigen niet goed zijn, maar heb meer gemeen met mensen die dezelfde achtergrond hebben als ik. Ik bid wel voor iedereen.

We gaan verloren als we God niet kennen en liefhebben. Ik vind het dan ook heel erg om te zien dat sommigen die wél met God zijn opgevoed, het geloof de rug toekeren. Het liefst zou ik hen helpen, maar ze willen er niet over praten. Daarom bid ik voor hen. Op Vollenhoven wonen verschillende doelgroepen bij elkaar, ook van een andere, neutrale organisatie. Gezamenlijk uit de Bijbel lezen en danken, zoals bij andere woongroepen van Sjaloom Zorg, doen we daarom niet. Dat mis ik en is een van de redenen waarom ik ga verhuizen naar een nieuw complex in Ouddorp, mijn familie woont daar ook.

De christelijke identiteit van Sjaloom Zorg was vroeger duidelijker aanwezig, vind ik. Medewerksters dragen nu bijvoorbeeld ook broeken, maar het gaat verder dan kleding. Bij barbecues bijvoorbeeld wordt soms redelijk harde muziek gedraaid en daarbij voel ik mij niet op mijn gemak. Maar aan de andere kant: anderen vinden dat wél leuk. En vanuit de christelijke gedachte is iedereen hier welkom. Ik begrijp ook dat daarom soms keuzes gemaakt moeten worden.”