In de werkplaats van Perk & Bos in Poortvliet wordt momenteel hard gewerkt aan een bijenhotel. Het bouwwerk krijgt straks een mooie plaats op een bloemenveldje aan het Havenplein in Sint-Annaland. “Nog even geduld en dan is het hier bezaaid van zomerbloemen”, verzekert activiteitenbegeleider Johan de Wit.

Op het braakliggende terrein werden voorheen auto’s geparkeerd. “Dat is niet de bedoeling”, vertelt Johan. “Er zijn al genoeg parkeerplaatsen hier. Dorpsgemeenschap Sint-Annaland vroeg ons om het terrein om te toveren tot een mooi bloemenveld. Daar werken we graag aan mee! Enkele weken geleden hebben we rommel geraapt en de grootste stenen uit de grond gehaald. Daarna heeft een bedrijf de grond klaargemaakt, zodat wij de zomerbloemen in konden zaaien.”

Door het koude weer duurde het even voordat de eerste plantjes de grond uit kwamen. “Veel water hoeven we ze voorlopig nog niet te geven”, lacht Johan. “Het heeft al zoveel geregend de afgelopen maanden.” Het onkruid profiteert daar echter ook van mee. “Om de paar weken gaan we langs om het onkruid op het halfverharde paadje schoon te houden. Delano Soeters is nu aan de gang met de gasbrander.”

Naast het bijenhotel wordt in de werkplaats ook gewerkt aan een bankje dat ook een plekje op het terrein krijgt. Perk & Bos heeft de komende zomer genoeg werk in Sint-Annaland. “Naast de molen aan de Molendijk ligt ook nog een lapje grond dat we gaan onderhouden. Daarnaast heeft de Dorpsgemeenschap ons gevraagd om de bloemenbakken aan de Voorstraat water te geven. We hoeven ons voorlopig niet te vervelen!”