Soms loop je wel eens tegen problemen aan waar je niet zo goed raad mee weet. Het is dan fijn om iemand te hebben waar je je verhaal kwijt kan. Cliëntvertrouwenspersoon Marijke Snippe is zo iemand. De jeugd- en gezinscoach is al drie jaar werkzaam bij de gemeente Goeree-Overflakkee. In die rol heeft ze het eiland en zijn bewoners goed leren kennen.

Marijke neemt het stokje over van Romi Bos. “Ik ken haar goed”, vertelt ze. “Ze is mijn directe collega en vroeg mij of ik interesse had om vertrouwenspersoon bij Sjaloom Zorg te worden. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken. Sjaloom Zorg is er voor iedereen. Die positieve instelling spreekt mij erg aan.” Marijke ziet uit naar haar nieuwe uitdaging. “De functie van cliëntvertrouwenspersoon vind ik heel mooi. Ik sta op een afstandje van de organisatie, maar mag wel meedenken over het oplossen van problemen. Die afstand is nodig, zodat ik onafhankelijk advies kan geven.”

Het is voor Marijke de eerste keer dat ze als vertrouwenspersoon aan de slag gaat. “Het is nog wel even bekijken hoe we alles gaan regelen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt”, geeft ze aan. “Als coach ben ik gewend om verhalen aan te horen en met mensen mee te denken. Vaak vinden mensen het alleen al heel fijn dat er naar ze geluisterd wordt, zodat ze hun verhaal kwijt kunnen.” Cliënten vinden het soms lastig om bepaalde problemen aan te kaarten bij de begeleiding of weten niet zo goed hoe ze sommige onderwerpen kunnen bespreken. Marijke biedt bij dit soort situaties graag ondersteuning en denkt mee. Het maakt niet uit of het om kleine of grotere zaken gaat. De cliënt bepaalt zelf wanneer hij aan de belt trekt. “In eerste instantie kunnen cliënten mij bereiken door middel van een telefoontje of e-mail. Mocht het nodig zijn dan kan ik bij ze langskomen, zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Het is niet de bedoeling dat we samen een traject ingaan. Cliënten doen hun verhaal bij mij. Als we er niet uitkomen, kaart ik het probleem aan
bij het management. Uiteraard zonder daarbij namen te noemen.”

Begin volgend jaar bezoekt Marijke alle locaties van Sjaloom Zorg, zodat cliënten haar kunnen leren kennen. “Ik vind het erg belangrijk dat cliënten een gezicht bij mij hebben”, geeft Marijke aan. “Als je iemand al een beetje kent, is het een stuk minder spannend om te bellen of een e-mail te sturen.”