De oven van Peter van Noort draait momenteel overuren. In zijn appartement op Bestenwaerd is de 42-jarige Dirkslander druk bezig met zijn koekjesactie voor Oekraïne. “Ik zet morgenochtend mijn wekker om drie uur. Dan kan ik verder met bakken, voordat ik naar mijn werk ga”, vertelt Peter gedreven. “Anders haal ik het niet, het is best een werk. Maar het is voor een goed doel.”

Zijn koekjesactie is een groot succes: al 31 mensen plaatsten een bestelling bij hem. Het idee ontstond spontaan, omdat hij iets wilde doen voor de inwoners van Oekraïne: “De oorlog is vreselijk. Mensen hebben er helemaal niks meer, geen water of eten. Dat is echt heel zielig”, aldus Peter. Hij probeert voor aanstaande zaterdag alle koekjes te bakken. “Ik geef dan de opbrengst af bij de Hervormde Kerk. Zij zorgen vervolgens dat het geld op de juiste plek aankomt.”

Het meel krijgt hij gesponsord van Voogd Meelhandel in Ouddorp. “Ik bak wel vaker, voor mijn plezier. Dan haal ik mijn meel bij de molen. Heel fijn dat ze mijn actie nu willen sponsoren”, zegt hij met een glimlach. Wegens het grote aantal bestellingen (inmiddels 500 koekjes) neemt Peter géén nieuwe bestellingen meer aan.

Maar dat betekent niet dat u geen koekjes meer kan kopen om Oekraïne te steunen. Ook De Soos van de Stove is een bakactie begonnen. Op 19 maart zal er een buitenverkoop plaatsvinden van 10.00 tot 13.00 uur. Zie voor meer informatie hierover de foto bij dit bericht. Ook De Waaje bakt de komende tijd koekjes voor Oekraïne. Meer informatie vindt u op hun Facebook-pagina Sjaloomzorg TholenWerkt.