Toen Pascal van de Berg en Wesley Bakker acht jaar geleden hun eerste video op hun YouTube-kanaal uploadden, konden ze niet bedenken dat er nog vele zouden volgen. Inmiddels produceren de twee hele series, van Wouter’s proef tot Pascal’s Groen Front.

“We kunnen ons helemaal uitleven in het maken van YouTube-video’s”, vertelt Pascal enthousiast. “We doen het niet voor de aandacht, maar omdat we het leuk vinden. Mensen onderschatten ons, omdat we PDD-NOS hebben. Ze denken dat wij niks kunnen, maar met TV Wes laten we juist het tegendeel zien. Het helpt ons om onszelf te ontwikkelen.”

Voor de camera

Pascal en Wesley begonnen acht jaar geleden met het maken van filmpjes. Het resultaat van een schoolopdracht op CSG Prins Maurits in Middelharnis. “Het was voor het eerst dat leerlingen zoiets wilden doen. Toch durfden de docent en teamleider het aan”, herinnert Wesley zich. “Van het één kwam het ander. Zo werden we gevraagd om verslag te doen van de biologie-avond die elk jaar op een andere school, het Helinium in Hellevoetsluis, wordt gehouden. Dat zijn we sindsdien blijven doen. De leerlingen werken graag mee aan een interview.” Tijdens één van de schoolgala’s waar TV Wes verslag van deed, wisten de heren special guest Ruud Feltkamp (acteur) te strikken voor een interview. Pascal: “We moesten wel even inpraten op zijn manager, maar uiteindelijk hebben we een kwartier met Ruud staan praten. Wie kan er nou zeggen dat ‘tie Ruud Feltkamp voor de camera heeft gehad!?”

Series

In acht jaar tijd plaatsten Pascal en Wesley ruim honderd filmpjes online. “We hebben meerdere series gemaakt”, legt Pascal uit. “Het zijn allemaal op zichzelf staande afleveringen rondom een bepaald thema. ‘TV Wes verhaaltjes’ is een serie die zich afspeelt in het kantoortje van Tv Wes. De opzet is vergelijkbaar met Samson en Gert.” De decors die de heren gebruiken bouwt Wesley zelf. “Ik ben zelf niet zo handig met klussen”, lacht Pascal. “Meestal filmen we in het schuurtje bij Wesley thuis, omdat daar genoeg ruimte is om de decors op te bouwen, maar we hebben ook opnames gemaakt in de keuken in mijn appartement op Salem in Dirksland. Soms filmen we ook op locatie. Zo hebben we een verslag gemaakt van een bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.”

Man bijt hond

De beelden worden geschoten met professionele apparatuur. “Mijn oom heeft bij RTV Rijnmond gewerkt en weet daardoor goed welke apparatuur we moeten gebruiken”, vertelt Wesley. “Hij pakt ook de montage van de beelden voor ons op.” Elk filmpje wordt van tevoren uitgewerkt in een filmscript. “We waren al twee keer te zien in het tv-programma Man bijt hond”, vertelt Pascal trots. “De filmploeg die ons interviewde vond dat wij het filmen professioneel aanpakken. Precies zoals zij het doen. Dat is natuurlijk een heel mooi compliment!”

Wat Pascal en Wesley betreft volgen er nog heel veel filmpjes. “We hebben genoeg ideeën”, verzekert Pascal. “Het lijkt ons leuk om nog eens een carnavalsliedje te maken. En een serie over pretparken lijkt ons ook gaaf. We kunnen voorlopig vooruit!”

Het YouTube-kanaal TV Wes filmpjes is te bereiken via youtube.com/tvwesfilmpjes