Een jaar geleden verruilde Annette Vellekoop de tuinploeg van Perk & Bos voor tearoom en snoepwinkel De Snoeperij en B&B Het Kabinet in Dirksland. Hier is ze dagelijks druk met het maken van heerlijke taarten en hapjes. “Tompoezen, hapjes en taarten maken we dagelijks vers”, legt ze uit. “Sinds kort decoreer ik taarten met een airbrush. Dat is een heel secuur werkje.”

Na ruim vijf jaar was Annette Perk & Bos ontgroeid. Het was tijd voor iets anders vond ze. “Natuurlijk was het in het begin wel wennen om niet meer buiten bezig te zijn, maar bij de snoepwinkel en B&B zit ik helemaal op m’n plek. Voordat ik bij de tuinploeg ging werken, heb ik stage gelopen bij Brasserie Bolbaken in Herkingen. Werken in de horeca was goed bevallen: ik wilde graag weer terug.”

In de tearoom kunnen gasten normaal gesproken genieten van een kopje koffie of thee met zelfgebakken taarten en cakes. “De coronacrisis heeft een grote impact op ons bedrijf”, vertelt eigenaar Erica Groenendijk. “Onze manier van werken is heel anders dan normaal gesproken. We moeten nog meer dan anders letten op hygiëne en houden onderling natuurlijk de nodige afstand. Helaas kan de high tea momenteel niet op locatie plaatsvinden, daarom kunnen mensen deze nu bij ons afhalen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Ons aanbod wisselt mee met de seizoenen, maar vaste prik is de ‘broodtaart’. Dat is een taart die bestaat uit laagjes brood met daartussen een vulling. De taart wordt afgesmeerd met room. Annette is daar heel goed in, want je hebt er veel geduld voor nodig!”, lacht Erica.

In het pand naast De Snoeperij kunnen gasten overnachten in B&B Het Kabinet. “Ik maak de kamers schoon en vul de voorraden op de kamers aan, zodat gasten genoeg wc-papier en ontsmettingsmiddel hebben”, vertelt Annette. De gasten kunnen ’s ochtends rekenen op een uitgebreid ontbijt. Als ze zijn vertrokken starten de voorbereidingen voor de high tea. “Annette staat haar mannetje”, vertelt Erica. “Ze geeft nieuwe collega’s uitleg, houdt de kamers netjes bij en werkt zelfstandig.” Tijdens piekmomenten is het hard werken, maar gelukkig heeft de sfeer in de keuken daar niet onder te lijden. “We moedigen elkaar dan aan om even door te pakken”, vertelt Annette. “Het is hier heel gezellig!”