In de zomervakantie heb je volop tijd om dingen te doen die je leuk vindt. De één trekt er met de camper op uit, terwijl de ander de Spaanse zon opzoekt. Misschien zou je het niet zeggen als je naar de drukte op de weg kijkt, maar toch zijn er nog steeds heel veel mensen die de zomer gewoon lekker thuis doorbrengen. Marian van Schaften is zo iemand. “Ik ben wel eens in een vakantiehuisje geweest, maar het liefst slaap ik gewoon thuis in mijn eigen bed.”

Vakantie vieren is aan de bewoonster van woonlocatie Molenzicht in Dirksland wel besteed. “Het is heerlijk om vrij te zijn”, vertelt ze enthousiast. “Als ik vakantie heb kan ik alles op mijn gemak doen, zonder te moeten haasten.” Vervelen doet Marian zich niet zo snel. Het programma voor haar vakantie ligt al een paar weken van tevoren klaar. “Samen met de leiding heb ik verzonnen wat ik allemaal wil doen. We gaan met z’n allen uit eten, ik ga koekjes bakken, heerlijk eten klaarmaken en een bakkie doen in Middelharnis”, somt ze op. “En misschien gaan we ook nog naar Ikea.”

De moeder van Marian woont dichtbij. Marian is in de zomervakantie dan ook regelmatig bij haar te vinden. “De buurvrouw van mijn moeder, Nella van der Sloot, maakt bij haar schoon. Zij neemt mij regelmatig mee een dagje uit”, vertelt ze. “Dat is altijd erg gezellig. Ook ga ik nog een keer met mijn vriend Wim een dagje winkelen.”

Ook op de dagen waarop het te warm is om eropuit te gaan, heeft Marian altijd wat te doen. “Dan ga ik lekker aan de slag met mijn breiwerk. Ik ben bezig aan een plaid en daar gaan heel wat uurtjes in zitten!”