Zaterdag 25 mei was Ahoy in Rotterdam tot de nok toe gevuld met jongeren. Zoals elk jaar vond op die dag de EO Jongerendag plaats. Dit jaar al voor de 45ste keer. Jucelia van der Reest en zorgkundig coach Elna Westdorp waren bij de jubileumeditie aanwezig. “Ik was nog nooit bij zo’n groot evenement geweest”, blikt Jucelia terug. “Het was echt geweldig! Vooral de upbeat muziek aan het begin en einde vond ik heel leuk.”

De bewoonster van Smalstad XL had al langer de wens om naar de EO Jongerendag te gaan. “Maar ik had steeds niemand die met me mee wilde en ik wou niet alleen”, vertelt ze. Cliënten die de vragenlijst in de MijnCody-app invullen kunnen aangeven wat voor wens ze hebben. Toen kwam de aap uit de mouw. Jucelia vulde MijnCody samen met Elna in. “We hebben de wens in de wensboom op Smalstad XL gehangen”, legt de zorgkundig coach uit. “Het is dan vervolgens aan ons als begeleiding om de wens in vervulling te laten gaan. De wens van Jucelia was relatief eenvoudig te regelen. Met een financiële bijdrage van Stichting Vrienden van Sjaloom Zorg hebben we dat dan ook maar al te graag gedaan.”

Het tweetal ging met de bus naar het Zuidplein in Rotterdam. “Het was gigantisch druk”, herinnert Jucelia zich. “Er waren wel 15.000 bezoekers. Toen we gingen bidden en danken werd het muisstil. Dat was enorm indrukwekkend.” Tussendoor kwamen diverse sprekers aan bod. “Er waren meerdere Amerikaanse sprekers bij. Niet alles wat zij zeiden werd vertaald. Ik spreek niet goed Engels, dus heb er weinig van meegekregen. Dat was wel jammer.” Het verhaal van een Nederlands meisje maakte indruk op de twee. “Zij vertelde dat ze gepest werd en het leven niet meer zag zitten”, vertelt Jucelia. “Het ging steeds slechter met haar, totdat ze in contact kwam met het geloof en door Jezus de weg terug heeft gevonden. Dat was een heftig verhaal vond ik.”

Tussen de sprekers en het bidden en danken door traden diverse bands op. “Het waren allemaal Engelse nummers, geen bekende meezingers”, vertelt Jucelia. “Ik kende de liederen niet, maar het was allemaal wel heel mooi. Het was echt een geslaagde dag. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer!”