Tijdens hun zondagse wandeling door de polder bloeide de liefde tussen Henk Wolfert en Marjolein van Splunter op. “Ik was al een tijdje verliefd op Marjolein, maar durfde het maar niet te vertellen. Zelf had ze niks in de gaten”, blikt Henk terug. Afgelopen zomer vierden de twee hun 12,5 jarige verloving met een etentje in Middelharnis.

“Marjolein is rustig en lief”, vertelt Henk over zijn relatie. Zijn vriendin waardeert Henk op haar beurt om zijn humor. “Als Henk bij me is is het altijd gezellig. Henk maakt veel grapjes en heeft ondeugende ogen die ik erg leuk vind.” Het stel woont al jaren op woonlocatie De Stove in Sommelsdijk. “Het is een werkrelatie”, verklapt Marjolein. “We ontmoetten elkaar op de sociale werkplaats waar we toen werkten. In het weekend gingen we samen wandelen.” Toen Marjolein twee weken op vakantie ging, moest Henk haar wel vertellen wat hij voor haar voelde. Gelukkig was de liefde wederzijds.

Ook op het werk zochten de twee elkaar regelmatig even op. “We werkten in verschillende ruimtes, maar ik ging regelmatig even naar Marjolein toe om naar haar te kijken en te kletsen”, bekent Henk. Het stel hing hun relatie in het begin nog niet aan de grote klok. “De eerste weken deden we een beetje stiekem”, vertelt Marjolein. “Ik had eerder al drie relaties gehad en had altijd gezegd dat ik niemand meer hoefde. Ik dacht ‘ik zeg lekker niks’.” De twee moesten eerst nog aan het idee wennen en waren een beetje bang voor de reacties in hun omgeving. “Dat bleek achteraf heel erg mee te vallen”, herinnert Henk zich. “De ouders van Marjolein kenden mij al goed. Dat scheelde.”

De verloving van het stel viel in een moeilijke periode. Kort na elkaar kwamen de oma van Marjolein en de vader van Henk te overlijden. “Uiteindelijk hebben we een week na de begrafenis van mijn vader ringen uitgezocht en zijn we op Tweede Kerstdag 2007 verloofd”, vertelt Henk. De liefde werd met een groot feest in een zaaltje in Middelharnis gevierd. “We deden het helemaal officieel. Zo hoort dat”, vindt Marjolein. “We hebben een advertentie in Eilandennieuws gezet om het aan iedereen bekend te maken. Er kwam veel familie langs om ons te feliciteren en we kregen een hoop kaarten. Van het geld dat we kregen zijn we een weekendje weggeweest.”

Henk en Marjolein wonen naast elkaar in De Stove. Doordat de woonlocatie in quarantaine moest, konden ze elkaar in november vier weken niet zien. “We hebben toen maar gebeld met elkaar”, vertelt Henk. “Ik heb altijd wel iets te vertellen, ook al was ik het op den duur wel beu om heel de tijd alleen op mijn kamer te zitten.” Het stel eet door de week altijd mee met de groep, maar in het weekend lunchen ze gezellig samen. Vaak gaan ze eropuit met de fiets. “We hebben nooit ruzie”, zegt Marjolein. “Het komt wel eens voor dat ik naar rechts wil en Henk naar links. Dan kiezen we het midden, maar dat is ook maar een meningsverschil.”