Woensdagochtend 1 december ontving ik een bericht dat je als bestuurder hoopt nooit te ontvangen: brand op een woonlocatie (De Stove in Sommelsdijk). Door kordaat optreden van onze medewerkers en hulpdiensten zijn er gelukkig geen gewonden gevallen en is er alleen materiële schade. Natuurlijk zat de schrik er bij onze bewoners en medewerkers alsnog goed in.

Het is mooi om te zien dat zeker tijdens een calamiteit mensen er voor elkaar zijn. Binnen een mum van tijd stond praktisch het volledige team paraat om alle bewoners op te vangen en te helpen waar nodig. Buren boden dekens aan, teams van andere woonlocaties, woningcorporatie Oost West Wonen en onze collega’s van CuraMare boden onderdak aan en burgemeester Ada Grootenboer kwam al vroeg in de ochtend een hart onder de riem steken. Op zo’n moment besef je pas wat steun en steunen is. Gelukkig konden onze bewoners in de middag weer naar hun eigen vertrouwde appartement.

Nog dezelfde middag heeft het team van De Stove nagepraat met de brandweer, burgemeester en bestuur. Iedereen heeft vanuit zijn of haar functie een terugblik gegeven en kon in alle openheid en veiligheid zijn verhaal doen. De bloemen die door de gemeente en Sjaloom Zorg zijn gegeven aan de medewerkers, zijn een blijk van waardering voor ieder zijn inzet en behulpzaamheid. Zonder meer een betrokken team om trots op te zijn!

Keimpe Bak
Raad van Bestuur


“Op zo’n moment besef je wat steun is”