Tijdens de zomervakantie is de personeelsnood relatief hoog bij Sjaloom Zorg. Er zijn weliswaar bijna geen openstaande vacatures maar door ziekteverzuim in combinatie met vakanties is het op sommige dagen echt krap in de bezetting. En dan ben je bestuurder van Sjaloom Zorg met in je bagage ook een verpleegkundige achtergrond. Een opengevallen dienst invullen op onze woonlocatie Bestenwaerd op vrijdagavond is dan ook wat volgens mij ‘de bedoeling’ is van onze organisatie: iedereen draagt zijn of haar steentje bij om de beste zorg en begeleiding te geven aan onze cliënten. Een functie of rol binnen onze organisatie mag daarin niet belemmerend werken!

Dus…..vrijdagmiddag om 14.00 uur begonnen met mijn tussendienst op groep 1. Samen met collega Charlotte allerlei activiteiten gedaan met onze cliënten: lopen over d’n Diek in Middelharnis, koffiedrinken op het terras en shoppen. Veel individuele gesprekken gevoerd en natuurlijk gekookt. Vooral de gesprekken met cliënten waren zo leerzaam en waardevol. De één wilde praten over de mogelijkheid van een duiventil op de locatie, de ander was boos omdat hij vond niet goed begeleid te worden, een jonge dame zag op tegen de vakantie omdat ‘dat toch nooit goed gaat’.

Er zijn boeken geschreven over ‘de bedoeling’ en over dienend leiderschap. Allemaal prachtig maar meewerken (en daarmee bedoel ik niet een uurtje meelopen), ook als dat misschien niet past binnen je functie of rol maar wel binnen de missie en visie van je organisatie, is toch wat je van elke medewerker verlangt?

Bedankt Charlotte voor de fijne samenwerking tijdens de tussendienst vrijdag 5 augustus 2022!


Nood breekt,…. niet de bedoeling