“Waarom starten jullie geen blog?” Deze simpele vraag van een ouder zette mij onlangs aan het denken. Een kort onderzoek wees uit dat nog maar weinig zorgaanbieders een weblog gebruiken. Maar waarom eigenlijk? We kunnen op een unieke, snelle manier mensen informeren over uiteenlopende onderwerpen. Een blog als middel om eens wat dieper de materie in te duiken. Een blog, als online ‘kijkdoos’ van Sjaloom Zorg.

Voor alle duidelijkheid: het gaat dus niet om gebeurtenissen die al via andere kanalen worden gecommuniceerd, zoals nieuwsbrieven en het magazine Samen Zorgen.
Ik denk dat een blog juist een grote meerwaarde kan hebben bij bijvoorbeeld de calamiteit die ons in november 2016 is overkomen. Op momenten waarop mensen echt zitten te springen om meer informatie. De tijden waarop mensen behoefte hebben aan een digitaal antwoord op bezorgde vragen. Ik mag geen vergelijk maken met de krant, maar een blog kan wel hetzelfde doel dienen. Voordeel van dit online communicatiemiddel is dat de korte informatie voor iedereen toegankelijk is en gebruikt kan worden om een gesprek te beginnen met elkaar. Ik sta daar in ieder geval zeker voor open.

Wat gaan we delen?

Er is woensdag 10 mei 2017 een brief uitgegaan aan ouders en belangenbehartigers met informatie over de verbeterslag die wij gemaakt hebben de afgelopen maanden op het gebied van ondersteuning. In de komende blogs wil ik hier samen met mijn collega’s dieper op inzoomen. Zo kan ook een blog een optimale bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van onze cliënten.

Een van de belangrijkste actiepunten uit de brief vind ik zelf de actie omtrent ons ambulante team. Deze medewerkers zijn vaak degenen die namens Sjaloom Zorg contact leggen met nieuwe cliënten en de allereerste ondersteuning bieden. In de tweewekelijkse blogs geven MT-leden en regiomanagers een kijkje binnen hun ‘afdeling’. De eerstvolgende keer is het woord aan regiomanager Simone Gogos. Simone, ik ben erg benieuwd wat jij allemaal gaat vertellen over de ontwikkelingen op Schouwen-Duiveland en Flakkee. Laat maar zien!


Peter Goedhart
Manager zorg